111

Chevréöverbakad lammfilé med rödvinsreduktion samt syltad tomat med korint.

– Hallå!
Första inlägget i bloggen på svenska, och nu ska det handla om mat. Magisk mat. Mat man minns, eller kommer att minnas.
Eller mat man bara drömmer om. Och vin.

Jag har sedan en tid tillbaka blivit frälst med en tjej som är helt fantastisk i köket. En tjej som kan laga en festmåltid på i stort sett vad som helst, och säkerligen även en tjej som kan koka soppa på en spik om så krävs. En fantastisk tjej helt enkelt.

Nu är det dessvärre så att hela den här idén med att matblogga om det Hon gör i köket kom till för bara nån dag sen, och att det bara blev en skapligt okej bild tagen på denna middag av en ren slump i afton, så nästa gång det kommer upp en bild på en fantastisk maträtt här så kommer det att finnas en beskrivning om hur Du tillagar maten, vad som använts + lite fiffiga tips och trix.

LAMM. I kväll åt vi i alla fall en Chevréöverbakad lammfilé med rödvinsreduktion samt syltad tomat med korint. Till det drack vi en röd rackare från Italien.

I kväll åt vi i alla fall en Chevréöverbakad lammfilé med rödvinsreduktion samt syltad tomat med korint. Till det drack vi en röd rackare från Italien, en Masi Compofiorin från 2011. Finns på vilket bolag som helst och kostar runt hundringen.
Maten på bordet var desto finare, men kostade inte mer än cirka 200:- för oss två. En middag värd en vinnare, eller en fattig kulturabetare alltså.

Nu behöver jag veta en enda sak: – Vill du läsa mera sånna här inlägg? Vill du ha tips, trix och framförallt recept på hur du lagar en festmiddag hemma för småpengar? Svara med en kommentar här nedan är du snäll.

Och, är du ännu snällare så delar du detta inlägg på Din Facebooksida så spridningen blir magisk 🙂

 

pepparstek

En klassisk pepparstek med potatis och friterad persilja.

Öl- och vinbrässerad Entrecöte - Kött & rött!

Öl- och vinbrässerad Entrecöte – Kött & rött!

Potatissoppa med Lax & Chévre-toast.

Potatissoppa med Lax & Chévre-toast.

En mer eller mindre spontan tre-rätters signerad Helena Lindblad. En sallad Niçoise - Tonfisk även till förrätt + bärpaj som dessert. Recept finns på rubbet

Helenas sallad Niçoise