Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Jag skrev ett ganska syrligt inlägg för en tid sedan och ifrågasatte varför barn alltid är välkomna på resturanger, men inte hundar. Nu kan jag glatt konstatera att det är betydligt ljusare tider för oss som önskat ha med sin hund på restaurang, allra helst här hemma i Falun.

Nedan listar jag de restauranger i Falun som välkomnar hundar. Men först mera ifrågasättande så fler ägare av restauranger får upp ögonen för samtiden vi lever i.

Varför skulle en hund inte vara välkommen på en restaurang frågar jag mig än en gång?
Är det för att de skulle vara ohygieniska? Nja, det faller på sin egen orimlighet att dra det kortet då en hund är troligen mer hygienisk än genomsnittet medborgare.

Är det på grund av, och med respekt för, allergiker i samhället?
Faller även det på sin egen orimlighet då en person som lider av svår pälsdjursallergi då inte ens skulle klara av att åka i en buss, taxi eller vistas i någon som helst miljö där en hund vistats. Så den gubben går inte heller.

Eller är det för att man anser att en hund inte kan sköta sig på en restaurang?
Kan alla människor sköta sig på restaurang? Avvisar man inte människor som inte sköter sig?
Borde vara exakt samma regler och villkor för en hund. Sköter den sig inte så skall den, och dess människa, avvisas. Enkelt.

Eller är det helt enkelt på grund av att man bestämt sig för att inte tillåta hundar, av vilken annan anledning som helst. Orimlig eller ej?
Jag hoppas det. Och att anledningen därmed är intelligent i grund och botten.

Nåväl, det finns tack och lov ett antal restauranger här i Falun som numera tillåter hundar.
Jag missar säkert (förhoppningsvis) någon, då jag inte har helt full koll på precis alla, men här kommer iaf listan du letat efter:

Tänk bara på att det är ditt ansvar att det funkar som det skall inne på restaurangen, och att det alltid är personalen som bestämmer alla förutsättningar för att du skall få ta med din hund in.

Kanske viktigaste att nämna är att om personalen nekar dig att ta med din hund, så är det av en anledning som du trots allt måste respektera. Det kan vara så att det redan är ett antal hundar inne och man gör bedömningen att fler inte kommer att funka.

Eller att just din hund, eller du som människa med hund inte bör vistas i deras lokaler.
Så enkelt är det.