Vinn en helt ny MacBook Pro!

Vinn en helt ny MacBook Pro!

Vi ger bort 200st nya datorer från Apple!
Allt du behöver göra är att dela denna post till alla dina vänner och sen är du med i utlottningen av en helt  ny MacBook Pro.

Ja, eller hur? :/

Vinn en helt ny MacBook Pro!

Vinn en helt ny MacBook Pro!?

Frågan är hur många som klickat sig in för att läsa vidare nu, i tron att att ”vi” har 200st nya MacBook Pro att dela ut, utan nån som helst vettig anledning. 200st MacBook Pro till ett sammanlagt värde om ca 2.6 miljoner kronor. Låter rimligt va?
Det ska bli skoj att se statistiken på hur många gånger denna blogpost är läst.

Men seriöst nu:

Hur många gånger har man inte sett liknande saker, framförallt på Facebook? Att folk fortfarande går på dessa dumheter är för mig helt obegripligt.

Men, det värsta är ju inte dessa ”tävlingar” utan det faktum att det sprids ”seriösa” artiklar som är totalt befängda, men skrivna så att folk ska reagera starkt på dessa för att sen dela vidare. Ett bra exempel är denna artikel som påstår att bilbranchen överproducerat nya bilar som sedan blir stående och för att ingen vill köpa dem. Miljontals bilar, som ingen vill ha, som förfaller och blir stora miljöfaror.

Faktan i detta fall är Google Map’s-bilder på stora parkeringsplatser / uppställningsplatser världen över som är tagna av Google under en tidsperiod på mellan 1-4 år. Kryddat med kritisk text så blev det en artikel som många går på pga dess absurdhet. och sen är drevet igång.

Nu i valtider så är vi dessutom nerlusade med propaganda från sidor som kallar sig nyatider.se etc. Allt är fokuserat på att invandrare tillgodogör sig förmåner som vi bleka nordbor inte har möjligheter till. Det sprids rena lögner på ett sätt som får mig att bara bli trött. Jag blir mest trött på De som inte klarar av att vara källkritiska, för det är enbart det som allt handlar om. Att se på vart faktan kommer, och sen avgöra om det är att lita på eller inte.

Det är inte svårare än så! Se mellan raderna, avgör hur rimligt det är att en invandrarfamilj vägrar bo i något annat än ett slott när de kom till Sverige, eller vad de nu är för annan idioti som påstås. Försök se vem avsändaren är och inse att en sån artikel inte är annat än propaganda från en grupp människor som vill sätta invandrarna i en sämre dager, kanske enbart för att locka fler röster till ett parti med en ytterst tvivelaktig syn på just invandring.

Internet tenderar att fördumma mänskligheten, tyvärr. Folk läser en rubrik, ser en relevant bild, blir förbannade och delar på Facebook. Skrämmande.

 

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?

Swedish rock & metal bands

Don’t we all love SWEDISH rock & metal bands?