logotyp

Panta mera?

Nu har dom skitit i det blå skåpet iaf.

I dag tog vi tag i pant-berget hemma här. Ett par års samlande gav 5 sopsäckar med mestadels PET-flaskor & det brukar ju bli en god affär när man pantar skiten.
Men…
Nu har nån superidiot från yttre helvetet beslutat att vissa 4:- pantflaskor bara är värda 2:- samt att den förbannade apparatjäveln inte ens begriper att många flaskor är pantflaskor så det blev en skitsumma av allt slit i dag + att vi fick lov att åka till soptippen med ungefär 1.5 sopsäck med helt vanliga PET-flaskor som maskinhelvetet spydde ut gång på gång.
Är det meningen att svenska folket ska dra sitt strå till miljön & panta alla sina flaskor?
Ja, det anser jag att man ska göra, men inte till vilket pris som helst.
Nu är priset högt.. Mycket högt!
För det första.. Jag skiter egentligen i om det är 4 eller 2:-/st för PET-flaskorna.. Huvudsaken är att om man tömmer 5 satans säckar med pant så bör det ju bli lite mer än 250:-?
Sen ska ju självklart inte meskinhelvetet kräkas ut flaskor som det inte är pant på & lägga ytterligare börda på varje person som försöker panta. Det resulterar ju i att alla som hamnar i min situation i dag får åka med sin bil (avgaser) till en återvinningsstation & slänga skiten där.
Är det inte bättre om maskineriet sorterar ur icke-pant i en speciall behållare som är bautastor & sen hämtas av en lastbil?
Hatar att behöva komma på bra saker hela dagarna, men detta är ju basic shit som vilket fetarslat miljöpolitikeräckel kunnat komma på mellan kaffepausarna.
Pantandet är av principskäl över för min del, nu åker rubbet ner i soppåsen. Jag har bättre saker för mig än att jag ska åka runt halva stan för att lägga en tom groggvirkesflaska som maskinen avgort att det inte är pant på i nån speciell behållare.
För den som redan har retat upp sig på att jag inte har koll på att vissa importflaskor inte är pant-berättigade kan jag nu berätta att jag inte är född i går.
Sen kan man fråga sig hur det hamnat en Colaflaska med en större skvätt hemkört kvar i min säck.. Fast det är ju en helt annan fråga!

-= www.kristerlindholm.se =-

Cu29 - Dalarnas nya ledande reklambyrå

Cu29 kommer min vassa reklambyrå i Falun att heta!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?