En stor man lämnar jorden.

Efter att ha sett på Michael Jackson’s begravning en lång stund & ser den ena superstjärnan efter den andra hylla sin vän en sista gång, började jag fundera lite över vilka artister som egentligen uppnått samma framgångar som Michael gjorde.
Elvis är ju kanske självskriven för många & kanske även Beatles. Frank Sinatra kanske nån tycker är i samma klass & jag personligen skulle för nån vecka sen kanske satsa en slant på kvinnliga superstars som Mariah Carey, Whitney Huoston & Celine Dion, men om man tänker till lite så kommer den kvinnliga trion, tillsammans, inte ens i närheten av Michael.
Stevie Wonder har ju funnits på scen sen man klev ur blöjan & har levererat så enormt många superhits att man tar honom för givet, men ändå är han bara statist i denna värld.
Metallica kanske nån säger.. Eller Iron Maiden? Kiss?
Håkan Hellström? 🙂
Nja..
Det finns massor med enormt stora artister, både aktiva & sedan länge inaktiva, som kan kandidera till tronen, men jag har nog fan bestämt mig att Michael Jackson inte bara är ”The King Of Pop”, utan även kanske världens främsta underhållare, någonsin.
För de som inte har en blekaste aning om när en artist lämnar enorm framgång bakom sig & uppnår total stjärnstatus kanske detta klipp vara en liten vink…

En annan sak som jag & tusentals andra kanske både funderar på & diskuterar nu är om Michael verkligen var skyldig till alla hemskheter som han anklagats för under många år.
Var han en ondskefull pedofil innerst inne, eller var han helt enkelt bara enormt barnkär?
Var han en ensam & missförstådd person som aldrig fick vara barn själv, eller hade han en sjuk hjärna som till slut kokade över?
Spekulationerna är många & jag bryr mig faktiskt inte om sanningen i fallet längre.
Personligen har jag alltid innerst inne tyckt att det verkar lite för otroligt att den alltid mystiske superartisten som utnyttjat sin position till max i media, med all rätt, skulle vara en bestialisk pedofil oxå?
Nej, det är inte troligt.
För mig har faktiskt hans musik inte betytt speciellt mycket mer än att jag har en handfull låtar som är för mig mästerverk. Det som jag under de senaste kanske 10 åren insett är vilken artist han var & hur makalös hans hela karriär har varit.
Kanske pga att jag själv fuskar runt lite i skummet från kölvattnet av den musikbranch som han ledde?
Michael Jackson blev kanske den allra största & det känns på något sätt okej att man fick inse det sakta men säkert under alla år & inte ska behöva inse det långt efter hans död som tyvärr var fallet för mig & The Beatles…
Ni vet: Det där konstiga bandet från Liverpool som hade nån obetydlig sångare som nån skjöt ihjäl redan 1980 i New York.
Deras musik är ju odiskutabelt odödlig & jag tror att Michaels musik kommer leva vidare & växa sig ännu starkare under åren som kommer.
RIP mannen, det var synd att jag aldrig förstog bättre & såg dig live..
-Big misstake!