THE POODLES IN THE CHARTS!!

The brand new album from The Poodles, ”Clash Of The Elements”, entered the Swedish album chart in fifth place the first week after the release.


The new album has also rendered in some great reviews. You can find a few samples below (Sorry, these are in Swedish).

Extended Mix

”POODLES går från klarhet till klarhet och ”Clash of the elements” är otvivelaktigt bandets bästa platta hittills. Man har inte sparat på något, produktionen är toppklass och signerat Mats Valentin, arrangemangen är svulstiga med bland annat en tiomanna stråkorkester som används på flera av spåren och så låtskrivandet som är mognare och elegantare än någon gång tidigare.”

GD

”Nya skivan har en större ljudbild än gruppens tidigare plattor. Den innehåller mäktiga, ylande gitarrer, och där finns ett par tårdrypande ballader med snygga stråkarrangemang.”

MENY

”Jag skulle vilja kalla deras musik för snygghårdrock. Det finns inte ett misstag på skivan, medlemmarna är prickfria i sina framföranden, produktionen är perfekt och låtarna så pass varierade sinsemellan för att bjuda både på det ena och det andra. Snygghårdrock, helt enkelt.”

VF

Både kompositionerna och produktionen är skäligt svulstiga. Hitpotentialen säger hej i många av de fjorton låtarna och det finns en tyngd som med stor säkerhet tilltagit i mixningen av Mike Fraser som bland annat har Aerosmith, AC/DC, Led Zeppelin och White­snake på sitt CV.”

Slitz

”Inget pudelskit här inte! På nya Clash of the elements manifesteras detta arv i en imponerande spännvidd som rymmer lika delar melodi, svängig rocknerv och pampig storslagenhet. I vissa stunder låter bandet rentav som ett nytt Queen.”

That’s all for now!!

See ya!