bild05

Skillnaden mellan män och kvinnor – Tänk byrålåda.

Hur tänker män?

Eller, hur tänker kvinnor…?

Det här är inte min egna teori, den kommer ursprungligen från en föreläsning som min kära flickvän sett och sen har förklarat för mig och en drös med vänner, och det är banne mig ganska så klockrent måste jag erkänna.

En kvinna och en man har ju sina skillnader, även när man bortser från hur vi ser ut, könsorgan etc. Jag snackar om hur vi agerar och hur våra hjärnor fungerar.

En kvinna, eller varför inte en grupp kvinnor, kan ju som bekant föra ett samtal där multipla diskussionsämnen hanteras simultant, medans vi män talar ut om ett ämne och sedan går vidare till nästa så fort man är helt klar med det föregående.

Man kan likna detta vid en byrå där männen drar ut en låda och i den finns ett diskussionsämne, vi leker med tanken att det är halvliters-ölburkens betydelse för samhällsekonomin som avhandlas. Således är det lådan för just Halvliters-ölburkens betydelse för samhällsekonomin som är öppen. Vidöppen.

Vid bordet bredvid sitter ett sällskap kvinnor och pratar. Vi män vet ju hur det låter och vi förstår absolut ingenting. De ha dragit ut en hel hög med lådor samtidigt. Blom-lådan, Barn-lådan, Mat-lådan, Intrig-lådan, Kärleks-lådan, och kanske även Shopping-lådan. De behandlar en drös med ämnen simultant, och samtliga har full koll på allt som sägs. En kvinna kan delta i massor med diskussioner samtidigt och jag är säker på att de kan besvara fler än ett ämne i samma mening. Det fixar inte vi män.

Det tar inte slut här, på långa vägar.

Byrålåda. En kvinna, eller varför inte en grupp kvinnor, kan ju som bekant föra ett samtal där multipla diskussionsämnen hanteras simultant, medans vi män talar ut om ett ämne och sedan går vidare till nästa så fort man är helt klar med det föregående.

Vi män pratar på, och tömmer gärna ämnet så till den milda grad att vi kanske har förvanskat det totalt, men vi avslutar ämnet ordentligt innan vi stänger lådan och låter alla lådor vara stängda en kort stund innan vi till slut öppnar en ny, med ett helt nytt viktigt ämne. Vi öppnar mycket sällan en låda som vi haft öppen tidigare. Och vi kan under några som helst omständigheter inte öppna en till låda om en annan redan är öppen, det går inte.

Kvinnorna däremot kan när som helst öppna en till låda, eller varför inte en hel drös med lådor. De stänger sällan en låda helt och kan dessutom när som helst öppna upp en stängd låda som var vidöppen en stund tidigare.

Nu börjar det bli komplicerat. Men vi kör på och tar ett par relations-relaterade exempel.

Ett scenario som är besynnerligt för oss män är när en kvinna helt utan förvarning sliter upp en av sina gamla lådor och bara fortsätter på ett ämne som vi glömt för länge sedan. Ett exempel kan vara, att helt utan förvarning så säger hon: ”- Jag kanske ska ta den vita ändå, eller hur?” Vi män känner igen oss nu, inbilla dig inget annat!
Vi står med vidöppen mun och skakar av rädsla. Har vi inte lyssnat på det hon sa för nån minut sedan? Har vi glömt bort detta livsviktiga ämne som hon tydligen inte har avslutat helt? Har vi ett personligt intresse i detta ämne, men ändå ingen aning om vad som händer? Hjälp!

Lugn, hon har bara gläntat på en gammal låda, dvs helt enkelt fortsatt på ett ämne som kan vara nån minut gammal, eller varför inte en vecka eller år gammal? Det spelar mindre roll, lådan är öppen och hon förväntar sig att du ska förstå vad hon menar.
Naturligtvis borde hon veta bättre.

Vi män däremot, vi har en låda som kvinnor inte har. Den fantastiska ”Ingenting-lådan”.
En låda som inte innehåller någonting alls, och är en av favoritlådorna hos oss män. Vi drar helt enkelt ut den så ofta vi kan, och tänker på absolut ingenting. Vi kallar det för avkoppling och kvinnor förstår inte detta.
De har ingen ”Ingenting-låda” och kommer aldrig förstå hur den funkar.
De har heller ingen som helst förståelse att svaret på frågan: ”- Vad tänker du på?” kan bli: ”- Ingenting..”
För oss är det glasklart.

Det händer då och då att kvinnan sliter upp en gammal låda och fortsätter diskutera det ämnet med sin man, och mannen svarar något godtyckligt som känns okej för stunden. Kvinnan upptäcker omedelbart att mannen uppenbarligen har fel låda utdragen och ser inte på misstaget med blida ögon.

En man som råkar ut för samma sak då kvinnan ger ett svar som inte är vad man förväntat sig, ex svarar ”- Kanske” på frågan: ”- Vill du följa med ut och dricka öl med mig och mina polare på Lördag?” blir helt rådlös. Han vet inte varför svaret blir flytande, han vet inte om kvinnan har rätt låda utdragen, och han blir helt osäker på om frågan var rätt ställd över huvud taget.
Det han helt har missat är att kvinnan kanske har 12 andra lådor utdragna, varav 7 av dom har ämnen som är i direkt konflikt med antingen:
A: Öl.
B: Dina polare.
C: Umgås med dig.
D: Formuleringen i sin helhet.
E: ”Vill”.
F: Lördag?

Man kan fortsätta hur länge som helst med att hitta viktiga skillnader mellan män och kvinnor. Tänker man byrålådor så blir det enklare att förstå, och parera konflikter.

Har Du något konkret exempel, eller kan du förfina denna teori? Skriv av dig i kommentarsfältet nedan.
Mänskligheten behöver dina tankar!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?

Swedish rock & metal bands

Don’t we all love SWEDISH rock & metal bands?