Sabaton + 5 klara till Rockstad: Falun 2013

Sabaton + 5 klara till Rockstad: Falun 2013

Det är nu klart att Sabaton kommer att spela på sin egen festival i Falun även nästa år och att speltiden, trots att de är headline-band på Lördagen, är betydligt tidigare än i vanliga fall så besökare i alla åldrar ska ha möjlighet att se deras show.

Sabaton meddelar även att det i skrivande stund inte är klart i detalj gällande vilken speciell show de tänker bjuda på 2013, men att de som vanligt inte kommer att spara på varken eld, pyroteknik eller fyrverkerier…

Rockstad: Falun presenterade även under dagen 5 stycken mindre etablerade band från Dalarna som handplockats av festivalledningen och dessa band kommer inte enbart att erbjudas ett speltillfälle, utan även ingå i ett projekt som ska innebära fler speltillfällen samt massor med praktiska tips & råd för att nå ut med sin musik på olika sätt.

Dala-banden som i dag blev klara är:

Zia
Revoked
Neverlore
Wrong Channel
Fimbultyr

Fakta Rockstad: Falun:

Rockstad: Falun 2013 blir den 6:e i ordningen och går av stapeln 15-17/8 2013.

Festivalen etablerades 2008 och började som en 1-dagsfestival inomhus, men har sedan dess växt till att bli en framgångsrik 3-dagars utomhusfestival. Den drivs delvis av medlemmar ur gruppen Sabaton och den anses internationellt som ”Sabatons egna festival”.

Sommaren 2012 slogs ett rejält publikrekord då festivalen lockade ca 15 000 besökare fördelat på 3 dagar och det var besökare från över 25 nationer på plats.

Ett axplock av band som spelat på Rockstad: Falun tidigare:

Sabaton, Helloween, Gamma Ray, Freedom Call, Pretty Maids, Raubtier, Pain, Alestorm, D-A-D, Iced Earth, Danko Jones, Epica, Dark Funeral, Torture Division, Hypocrisy, Crimson Glory, Circle II Circle, Iron Savior, Astral Doors, Amaranthe, Dynazty, The Unguided, Engel, F.K.Ü, Sister Sin, Mimikry, In Mourning, Nocturnal Rites, Frantic Amber.

Följ oss via MyNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/media/follow/26978

Cu29 - Dalarnas nya ledande reklambyrå

Cu29 kommer min vassa reklambyrå i Falun att heta!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?