Rockstad: Falun arrangerar Wacken Open Air

Rockstad: Falun arrangerar Wacken Open Air

Den 5:a April arrangeras en av tre deltävlingar till finalen i Wacken Open Air i Falun.Tävlingen går av stapeln på Arenan i Falun och det är rockfestivalen Rockstad: Falun som arrangerar denna deltävling.
Vinnaren av hela tävlingen vinner en spelning på Wacken Open Air, samt en spelning på Rockstad: Falun 2013.

Officiell pressrelease:

Nu drar Wacken Metal Battle Sweden 2013 igång!

För fjärde året i rad drar tävlingen Wacken Metal Battle Sweden igång i Sverige. Wacken Metal Battle är tävlingen för oetablerade band där vinnaren får spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air, i Tyskland. I år har vi tre deltävlingar (Falun, Göteborg och Stockholm) och den stora finalen avgörs den 25e maj i Stockholm.

Wacken Metal Battle startade 2004 när Europas största hårdrockfestival Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ (det gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan). Sverige är med för fjärde året. 

Vinnarna i de 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Reglerna är enkla. Alla osignade band inom metal är välkomna att skicka in sina bidrag. Bidraget ska innehålla två låtar på en cd, en bild samt en biografi. Insamling av material sker från och med dagens datum och avslutas den 1:a mars 2013. Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (9 mars), Falun (5 april) och Stockholm (mars). 

Den stora finalen i Stockholm äger rum den 25e maj i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. 

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet. 

Följ oss via MyNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/media/follow/26978

Cu29 - Dalarnas nya ledande reklambyrå

Cu29 kommer min vassa reklambyrå i Falun att heta!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?