
En klassisk pepparstek med potatis och friterad persilja.
Det blev inte så många bilder tagna i fredags, mest pga våra gäster som tog all fokus + att vinet var så gott 🙂 Dock en klassisk pepparstek, på Helenas vis!
Så här såg iaf middagen ut, precis innan själva köttet applicerades som en krona på verket.
Fakta Pepparstek:
Steak au poivre (pepparstek) är en fransk maträtt som består av en stek, traditionellt oxfilé (, som täcks med löst stötta pepparkorn och sedan tillagas. Pepparkornen bildar en skorpa på steken när den är tillagad. Vanligtvis tillagas steken i en het stekpanna med lite smör och olja att steka i. Steken skall stekas på en hög temperatur så att utsidan blir klar snabbt medan insidan är blodig till lätt stekt varpå den lämnas att vila för några minuter innan den serveras.
Om Krister Lindholm
Krister är uppväxt i Linghed, en mindre ort utanför Falun i Dalarna. Han lever tillsammans med sin sambo Helena och sin hund Mac i en lägenhet i Falun.
Yrkesmässigt är Krister sedan 2023 VD på reklam och marknadsföringsbyrån Cu29 i Falun där han delar ägarskapet med Marcus Hanser, Mikael Morén och Andrej Rosén.
Krister har jobbat med allt från lagerarbete till att gräva gravar. Under 15 år jobbade han tajt med hårdrocksbandet Sabaton från Falun, men valde att lämna det för ett jobberbjudande på en annan reklambyrå i Falun.
Innehållet på denna sida sträcker sig ända tillbaka till 2007 och kvaliteten på det mesta är under all kritik, men för Krister är det en levande dagbok så ta allt för vad det är, och ha skoj.
/Hälsar Krister Lindholm