Iced Earth (US) till Rockstad: Falun

Iced Earth (US) till Rockstad: Falun

Legendariska Iced Earth från Tampa, Florida (US) är ett av de mest önskade banden till sommarens festival och när det stod klart att de var tillgängliga i Europa under vår festival-helg såg vi det som självklart att boka in dom!

Bandet bildades 1985 och har sedan dess influerat tusentals band världen över med sitt unika sound samt mix av trash, heavy och powermetal.

Iced Earth släppte sitt riff-tunga självbetitlade debutalbum 1990 och är nu aktuella med albumet “Dystopia” samt av den mest omfattande och långtgående världsturnén i Iced Earth historia.

Eftersom detta är vårt tredje bokade band från Florida till 2012 så hoppas vi verkligen att de tar med sig lite av Floridavärmen till Falun i Augusti!

”Responsen har varit över all förväntan på vår line-up så här långt och vi känner att vår strategi när det gäller bokningar av band verkligen har varit lyckad på alla sätt. Efter släppet av Crimson Glory och nu Iced Earth ser vi att biljettförsäljningen ökat markant, och att vi redan sålt mer än 3 gånger så mycket mot förra året den här tiden pekar på en rejäl succé för Rockstad: Falun 2012!”
/ Krister Lindholm – Festivalchef. 

Fakta:
Rockstad: Falun 2012 blir den 5:e i ordningen och kommer till sommaren att pågå i tre dagar, 16-18/8, mot föregående års 2 dagar. Festivalen etablerades 2008 och började som en 1-dagsfestival inomhus, men har sedan dess växt till att bli en framgångsrik utomhusfestival i 2 dagar.

Hittils bokade band till 2012:
Sabaton, D-A-D, Iced Earth, Danko Jones, Epica, CRASH DÏET, Hypocrisy, Crimson Glory, Circle II Circle, Iron Savior, Astral Doors, Amaranthe, Dynazty, The Unguided, Engel, F.K.Ü, Sister Sin, Mimikry, In Mourning, Nocturnal Rites, Panzer Princess, Ophan Gypsy, Deals Death, Tempory.

Band som tidigare år spelat på festivalen är b.l.a Sabaton, Helloween, Gamma Ray, Freedom Call, Pretty Maids, Raubtier, Pain, Alestorm mfl.

Följ oss via MyNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/media/follow/26978

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?

Swedish rock & metal bands

Don’t we all love SWEDISH rock & metal bands?