Genetiska missfoster

Varje dag på jobbet stöter jag på dom, de genetiska sopor som vistas i samhället av nån obegriplig anledning. Jag väljer att kalla dom för vad jag vill, därav rubriken & detta kan röra sig om vem som helst, även du, beroende på hur du agerar när du besöker ett företag & söker en pryl eller tjänst.

Radar här upp lite scenarion:

Kund kommer in & frågar på sitt förbannade dalmål:
”-Jo, ni har inte en startmotor till en Volvo 740….?

Va fan är det för dialekt vi har egentligen?
Man kan väl inte börja en fråga med att påstå att vi inte har det han söker?

Kund kommer in & frågar:
”-Jo, ni har inte en startmotor till en Mercedes?”

Redan där spricker det..
ALLA Mercedesägare verkar tro att deras förbannade skitbil är unik & att man inte skall behöva ge mer info än att man har en pissbil med en fånig stjärna på huven!
Här kommer första följdfrågan:
”-Vad har du för Mercedes då?”
Kund svarar:
”-En 300 Diesel!”

Gah.. Stackars idioter.. Ska det va så svårt att begripa att man KANSKE kan svara lite mer utförligt om man inte orkade det redan i sin begynnande fråga?
Det finns Mercedes 300 Diesel från 70-talet fram till i dag typ & de HAR bytt startmotor ett antal gånger under dessa år, det borde tom en helidiot begripa!

Ett till exempel på Mercedes-ägares dumhet är när man tyvärr måste svara att vi inte har delen han söker:

”-Jasså, skrotar man inga Mercedes…?”

Jo, man skrotar Mercedes… Kanske minst lika frekvent som precis alla jävla bilar i världen, det ÄR ingen unik & superhäftig bil som man behöver vara spec stolt över att äga.
En Mercedes är skit i mina ögon & ägarna mest konstiga!

Nu orkar jag inte med dessa Mercedes-funderingar mer utan går vidare med lite andra idiotiska exempel:

Kund ringer & ställer en fråga om vi har en viss del & får svar att vi inte har något att erbjuda:
”-Ni har ingen alls?”

Nej, vi har ingen alls… Eller vänta nu! Jag svarade nyss att vi inte har, men i själva verket har vi delen, men den är hemlig, kanske SÄPO-misstänkt hemlig & därför erbjuder jag den inte föränns du ställt just frågan om vi inte har någon, alls…
Bra tänkt Bengt!

Eller en klassiker som oavsett vad ni tror faktiskt har hänt:

”-Jag söker delar till min bil för den gick inte igen besiktningen”
”-Ok, vad har du för bil då?”
”-Oj, det är en… Ja, du.. En sån där liten blå du vet!?”
”-Du har alltså en liten blå bil som inte gick igenom besiktningen?”
”-Ja, precis!”
”-Du vet inte vad det är för märke på den, kanske du har registreringsnumret tom?!”
”-Nej, allt jag vet är att den är liten… & blå.”

Vad säger man? Det där är fanimej världsklass det!
Även om man är total ointresserad i bilar, vilket jag är, så borde man veta mer om sin bil än att den är liten & blå tycker man.
Om jag skulle ha en ärvd symaskin hemma på vinden så borde jag veta om det är en Singer eller inte.. Nu kommer jag tyvärr inte på fler symaskinstillverkare just nu, men jag kan försäkra er om att jag inte är varken intresserad av symaskiner eller kan ett smack om dom.

Sen kan man verkligen fråga sig varför folk inte kan lyssna när man ställer frågor om deras förbannade trasiga skitbil? Det finns tusentals eller förlåt, miljontals olika bildelar i världen, det i kombination med att det finns tusentals olika bilar med olika utrustning etc gör att man inte bara kan knalla in på Konsum & köpa en ny startmotor till sin Citroen Xantia -99.

Ställer jag motfrågor så bör kunden lyssna & försöka svara på dom. Det är liksom inte min bil som står på en parkeringsplats med trasig startmotor så egentligen skulle jag kunna skita i allt, men eftersom jag jobbar på ett ställe som försörjer x antal anställda just pga att folk har behov av delar till SIN trasiga bil kan jag inte skita i det.
Men om kunden bara kunde inse att det är hans problem & inte mitt…

Ja, det blir en kall dag i helvetet för så fort man har lite motfrågor såsom: Årsmodell, motorstorlek, etc så lyssnar en del verkligen inte alls utan börjar prata om hur förbannat bra den bilen alltid vart fram till den nu gick sönder, eller hur bra allt är med just franska bilar.. Som om jag bryr mig?
-Franska bilar är mer skit än Mercedes!

Ja, du har rätt.. KAN inte kunden svara på mina frågor så är det helt okej, det är inget jag ens skulle drömma om att begära. Alla kan inte detta med bilar så det är lugnt Bengt..
Försök bara ta till dig frågorna & gör mig uppmärksam på att du verkligen inte har en susning om vad jag frågar om så löser vi motfrågorna på nått annat vis!
-Det är mitt jävla jobb att kunna detta!

Håhåjaja.. Tänk vad man kan reta upp sig på andra idioter!
Nu ska jag sluta hata bilägare, ta dagens 12e kopp kaffe, smeta in en stor snus & röka minst 2 Prince varav den ena utan filter tror jag! Sen ska Stina pussas & då blir man glad igen!

Later dudes!

-= www.kristerlindholm.se =-

Cu29 - Dalarnas nya ledande reklambyrå

Cu29 kommer min vassa reklambyrå i Falun att heta!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?