suzuki_gsx-r1000_2005

En riktigt våt dröm!?


Dagens, eller kanske helgens, stora begivenhet var en lånad plastraket (sporthoj av modell enl bilden ovan) & en kortare mc-tur med Stina. Nått som en gång var en stor del av mitt liv var i dag mer en kul grej som med facit på hand inte ens var så speciellt mycket mer än en grej man gör då & då.

För många skulle en nyare Suzuki GSXR 1000 vara en synnerligen våt dröm att äga, eller bara provköra. För mig var det väl såklart lite kul att känna ett sinnessjukt drag under arslet, att mata ur hojen maximalt & kanske råka åka nån enstaka kilometer för fort etc.
(Ni som inte har en susning om vad jag snackar om kan jag meddela att en sån hoj gör 0 – 100 på samma tid det tar för en medelsvensson att hosta upp en grön slemboll om man är förkyld, vid 140 km/h kan man slå i växel nummer 2 & sen passera en bit över 200 innan man fullgasväxlar till 3:an & skiten reser sig på bakhjulet som det värsta morgonstånd du kan tänka dig.
Är du fortfarande vid medvetande då & har tillräckligt med mod i kroppen så håller du ner gasen i botten & väntar en sekund eller 2, sen är det dags för växel 4.. Sen 5… & avslutningsvis 6:e växeln…
Nånstans över 300 Km/h toppar den & det tar inte speciellt lång stund att komma dit, tro mig!
Vansinnigt kul tycker de flesta, eller så tycker man att det är enbart vansinne, vilket nog är närmast sanningen, för inte fan är det speciellt hälsosamt att ex köra på en älg eller in i en bil i 300 blås, det kan vilket pucko som helst förstå.)
Men det var liksom inte mycket mer än så det gav. Det gav inget sug efter en egen sån hoj, det gav heller inte sug efter att kanske låna den i morrn med & göra en till tur. Det gav verkligen exakt det jag hade önskat: Noll sug!
Nej, det kommer inte att bli nån till hoj i min ägo på flera år framöver. Det finns fan så mycket vettigare saker att lägga tid & pengar på i nuläget. Mitt liv har verkligen tagit en synnerligen otippad vändning de senaste 3-4 åren & jösses va det känns skönt.
Hur som helst: -Tack för lånet av hojjen i dag Nisse!
Som tack slipper du stryk & straffarbete i åtminstone 2v när du är tillbaka från semestern.