jeremy.brown_140416_164509_print

Emma Kimiläinen i STCC med PWR Racing Team och Saab

1440__DSC1545

Officiellt pressmeddelande:
Det är 15 år sedan en kvinna senast tävlade i STCC när Nettan Lindgren-Jansson körde i mästerskapet 1999.
Nu blir det åter ett kvinnligt inslag när Emma Kimiläinen kör för PWR Racing Team.

– Jag är både glad och tacksam för chansen som PWR, Saab och teamets alla partners ger mig, säger Emma. Jag fick direkt en väldigt bra kontakt med PWR och känner mig redan hemma i teamet. Jag är övertygad om att vi tillsammans med Nevs kan utveckla detta till något mycket bra. Det känns också extra roligt att begå STCC-debut i min comeback på de svenska racingbanorna.

PWR:s teamchef Daniel Haglöf är glad att välkomna Emma som teamets huvudförare i STCC 2014 och att Emma nu får chansen i teamet är ytterligare ett tecken på generationsskiftet i STCC.
– Jag tycker det är väldigt kul att vi kan ge en bevisat snabb och mycket spännande talang en chans i teamet, säger Daniel. Jag kan nu lägga fokus på att utveckla teamet långsiktigt tillsammans med Nevs och våra övriga partners. Samtidigt utesluter vi inte att starta med ytterligare en Saab 9-3 under året.

Emma har realistiska men höga målsättningar inför sin STCC-debut.
– Jag älskar den svenska racingkulturen och STCC känns som ett naturligt val. Det kommer självklart att bli tufft och den stora utmaningen just nu är att vi har extremt få testdagar. Men jag vet vad jag har i mig och under året ska jag föra in både munterhet och kvinnlighet i mästerskapet och ge grabbarna en fight, säger Emma med ett skratt. Om vi kan göra jämna resultat över säsongen och kanske ta någon pallplats tycker jag att vi kan vara nöjda, avslutar Emma.

jeremy.brown_140416_164509_printEmma Kimiläinen – snabbfakta
Ålder: 24 år
Bor: Vantaa, Finland
Höjdpunkter i karriären:
Femma totalt, Formula Palmer UK 2009
Pallplats och snabbate varv ADAC Formel Masters Tyskland 2008
Trea total, Radical Scandinavia 2007
DTM-test för Audi 2007
Tvåa totalt, Formel Ford NEZ 2006 (4 segrar och 7 pallplatser)