Oderland

Byta till ett snabbt och bra webhotell?

Jag har vart kund hos Binero i nästan 16 år (!) och under de sista kanske 7 åren har jag kämpat med sega sidor, dålig support, och en allmänt trist attityd från mitt webhotell när jag behövt support.

Så jag valde att lämna dem.

Dock har jag ärligt talat vart på väg att lämna dem i flera år, men eftersom jag har ett antal webbplatser, och en drös med domäner så har jag tvekat på att ta tag i det.

Dock visade det sig nu att det inte var så oerhört komplicerat!

Jag valde Oderland som nytt webhotell. Ett webhotell jag dels hört mycket positivt om i många år, men också ett webhotell jag haft med att göra på ett antal olika webbprojekt genom åren under min tid på en reklambyrå, och det har fungerat som det ska helt enkelt.

Så hur gjorde jag då?

Först skapade jag ett konto hos Oderland, sen läste jag ett par manualer på deras webbplats om hur man enklast flyttar domän och webbplats, och sen var det bara att testa!

Det var verkligen enklare än jag vågat tro. Eftersom jag använder WordPress på alla mina webbplatser blev det superlätt. Man installerar helt enkelt en plug-in som tar backup på alla filer + databas. Sen tankar man upp den filen på avsedd plats på Oderland och därifrån så liksom installerar man sin hemsida på nytt. 

Allt är såklart lite mer komplicerat än så där, men ska man generalisera lite så fixar man det med lite vanligt sunt förnuft, och en grotta tålamod att läsa ett par manualer. Nåt som man som man ofta har svårt med som ni all vet. 😉

Det som kan vara värt att nämna är att absolut ingen kodning, eller avancerad filhantering behövs för att genomföra sin flytt av webbsidan. Och överföringen av domännamnet kan inte bli enklare!

Min rekommendation om ni ska byta webhotell är Oderland.

Allra helst om ni har en WordPress-sida.

Tycker ni att denna sida laddar snabbt och beter sig som en webbsida ska så är det bevis nog på att Oderland är rätt val.

Övriga sajter jag flyttat är bland annat:

stargazed.net
couvert.se
motorforum.nu

Cu29 - Dalarnas nya ledande reklambyrå

Cu29 kommer min vassa reklambyrå i Falun att heta!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?