
Blackstone Steakhouse – En ny restaurang i Falun.
När nåt är bra så ska man tala om det!
Vi (NORKAY) fick i uppdrag att göra allt material till en ny restaurang i Falun under våren 2015: Blackstone Steakhouse. Ett uppdrag där vi fick sträcka på oss och ta ut svängarna lite mer än vi kanske gjort i andra restaurang-projekt innan. Kanske brann vi lite extra för konceptet denna gång, eller så var det uppdraget i sig som gjorde att vi blev lika nöjda som vår uppdragsgivare? Nog om det.
Denna post skall handla om det viktigaste: En ny & bra restaurang i Falun!
Om man bortser från det självgoda i att ha vart med från början och gjort materialet till dem så vill jag understryka hur nöjd och glad jag är över att denna lucka i restaurang-falun nu fyllts med en krog som levererar det där som jag alltid saknat i stan. Ett äkta steakhouse med bra mat från fina råvaror, och enormt god service.
Jag har ätit där några gånger nu sen de öppnat och har gått därifrån 100% nöjd varje gång. Att de dessutom under första månaden haft fullsatt varje dag är ett till bevis på att det de gör är på riktigt bra!
Ett axplock ur menyn:
Förrätter:
Hink med friterade snacks
79 kr
Utvalda snacks, selleri, Aioli, hot BBQ
Vintips: Single Vineyard Chardonnay Casablanca Valley, Chile
Öltips: Sol
Charkbräda
145 kr
Chorizo, salami, lufttorkad skinka, marinerade oliver, kronärtskocka, cocktailkapris, lagrad ost, chorizomajonnäs.
Vintips: Surì Barbera D´Asti DOC Piemonte, Italien
Öltips: Coors Light
Carpaccio
110 kr
Sauce tartar, ruccola, cocktailkapris, tryffelolja, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan.
Vintips: Surì Barbera D´Asti DOCG Piemonte, Italien
Öltips: Texas
Sotad tonfisk
115 kr
Syltad rödlök, wasabiemulsion, sojapärlor.
Vintips: Essence Riesling Mosel, Tyskland
Öltips: Sleepy Bulldog Pale Ale
Blackstone Varmrätter:
Hjortytterfilé 200 g
245 kr
Vintips: Château Grand Renom Bordeaux Supérieu
Öltips: Sleepy Bulldog Pale Ale
Lammytterfilé 200 g
235 kr
Vintips: Louis M Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon
Öltips: Mariestads Continental
Oxfilé 200 g
295 kr
Vintips: Louis M Martini Cabernet Sauvignon Sonoma County, USA
Öltips: Texas
VEGGIE mixed grill
235 kr
Tzayspett, tofu, halloumi
Vintips: Essence Riesling Mosel, Tyskland
Öltips: TEXAS
Seafood Mixed GRILL 250 g
275 kr
Tonfisk, Pilgrimsmusslor, Black Marlin
Vintips: Single Vineyard Chardonnay Casablanca Valley, Chile
Öltips: Wisby Weisse
MEAT Mixed Grill 300 g
325 kr
Oxfilé, Lammytterfilé, Kalvbiff
Vintips: Louis M Martini Cabernet Sauvignon Sonoma County, USA
Öltips: Pistonhead Full Amber
Ryggbiff 200 g
245 kr
Vintips: Louis M Martini Cabernet Sauvignon Sonoma County, USA
Öltips: A Ship Full of IPA
Kalvbiff 200 g
225 kr
Vintips: Coto de Imaz Reserva Rioja, Spanien
Öltips: Mariestads Dunkel
Black Marlin 180 g
215 kr
Vintips: Essence Riesling Mosel, Tyskland
Öltips: Mariestads Continental
Tonfisk 180 g
240 kr
Vintips: Essence Riesling Mosel, Tyskland
Öltips: Mariestads Continental
Desserter:
Dagens sorbet
65 kr
Två kulor sorbet, färska bär.
Rabarber & jordgubbs-crumble
85 kr
Karamelliserad vit choklad, vanilj & limecrème.
Osttallrik
95 kr
Utvalda ostar med kex och två sorters kompott.
Blackstones melting chocolatebomb
95 kr
Salt karamellmousse, mörk choklad, hallon, rostad hasselnöt, sorbet.
Om jag ska våga mig på att rekommendera något så vill jag slå ett slag för en meny bestående av:
Förrätt: Sotad Tonfisk.
Blackstone Varmrätt: Kalvbiff 200g
Dessert: Rabarber & jordgubbs-crumble
Testa gärna husets röda vin till varmrätten, en kall öl till förrätten & kanske något av deras underbara dessertviner till desserten.
Och, testa gärna deras pizzor! Seafood-pizzan är en klar favorit!
En restaurang i Falun alltså, och en enormt bra sådan!
Besök gärna www.blackstonesteakhouse.se
Om Krister Lindholm
Krister är uppväxt i Linghed, en mindre ort utanför Falun i Dalarna. Han lever tillsammans med sin sambo Helena och sin hund Mac i en lägenhet i Falun.
Yrkesmässigt är Krister sedan 2023 VD på reklam och marknadsföringsbyrån Cu29 i Falun där han delar ägarskapet med Marcus Hanser, Mikael Morén och Andrej Rosén.
Krister har jobbat med allt från lagerarbete till att gräva gravar. Under 15 år jobbade han tajt med hårdrocksbandet Sabaton från Falun, men valde att lämna det för ett jobberbjudande på en annan reklambyrå i Falun.
Innehållet på denna sida sträcker sig ända tillbaka till 2007 och kvaliteten på det mesta är under all kritik, men för Krister är det en levande dagbok så ta allt för vad det är, och ha skoj.
/Hälsar Krister Lindholm