Alvedon Novum

Det här är ju ganska korkat, egentligen!

Om man tar fram en ny värktablett, som denna Alvedon Novum, och som enligt tillverkaren fungerar precis som sin föregångare, men verkar dubbelt så snabbt.
– Varför spar man då den gamla varianten i sortimentet?

Saxat från Alvedon’s hemsida (inklusive särskrivning) om denna nya familjemedlem:

Alvedon® Novum, filmdragerad tablett 500 mg

”I Alvedon familjen finns nu även Alvedon Novum. Den ger en smärtlindrande effekt redan efter 15-20 minuter. För vanliga Alvedon tabletter tar det ca 30 minuter innan de börjar verka. Alvedon Novum ger nästan dubbelt så snabb smärtlindring. Dess specifika sammansättning gör att tabletten både löser sig snabbare i magen samt tas upp snabbare. Alvedon Novum är designad för lindra smärta snabbare.”

Saxar man ut infon om den gamla hederliga Alvedon, så får man denna produktinfo:

Alvedon®, Filmdragerad tablett 500 mg

”Sveriges mest använda tablett för att lindra värk och feber. Den receptfria tabletten är filmdragerad för att vara enkel att svälja. Den har en skåra i mitten för att vara lätt att dela. Förpackningens blisterkarta innehåller varken PVC eller aluminium, utan är tillverkad av mer miljövänlig polypropylenplast. Den är helt återvinningsbar. Dosering av Alvedon till en vuxen person är en till två tabletter max fyra gånger per dygn. För bäst effekt krävs oftast två tabletter. Använd aldrig mer än vad som rekommenderas i bipacksedeln. Obs! Läs alltid bipacksedeln noga. Högre doser än de rekommenderade medför risk för mycket allvarlig leverskada.”

Nu blir det än mer förvirrande då den gamla varianten verkar vara betydligt hälsovådligare än nykomlingen!? Man anger max-dosering + varnar för leverskador vid för höga doser.

För vid Alvedon Novum nämner man inget om maxdoseringar eller risken för leverskador, man kanske ska tolka det som att den nya tabletten är så pass skitbra att man inte bara blir av med smärtan illa kvickt, det är helt okej att överdosera lite som man vill, eller?

Som sagt, jävligt korkat. På fler än ett sätt.

Källa

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?

Swedish rock & metal bands

Don’t we all love SWEDISH rock & metal bands?