Poodles

5 NYA BAND TILL ROCKSTAD: FALUN!

THE POODLES


2006 startade resan på allvar för The Poodles med smash-hiten ”Night Of Passion” som toppade listor & sålde platina på bara ett fåtal veckor. Sedan dess har bandet hunnit med 3 studioalbum + ett par hundra spelningar runt om i landet + ett par resor ner till Europa både som förband till Hammerfall & ett par egna headline-turnéer.

Detta är bandet, som trots sin medverkan i Melodifestivalen, byggt en enorm karriär på det enda som funkar riktigt bra i musikbranchen: Blod, svett & tårar!
The Poodles fyllde Harrys sist de spelade i Falun & kommer nu att återigen bevisa att de tillhör det absoluta toppskiktet på den svenska hårdrocksscenen med sin alltid energiska & imponerande scenshow!

Hemsida: www.poodles.se

CORRODED


Bandet släpper sin debutsingel “Time And Again” den 14 februari 2009 och den tar sig in på 24:e plats på den officiella singellistan. Låten spelas flitigt på radio och har vid ett flertal tillfällen toppat önskelistan på Bandit Rock.

Låten handplockas också som musik till den officiella trailern för Robinson Karibien.

Som ett av de mest önskade svenska banden till Sveriges festivaler 2010 kommer dom till Rockstad:Falun med full kraft för att visa att det går att producera hård & kvalitativ metal i lilla Ånge, Medelpad!

Hemsida: www.myspace.com/corrodedsweden

JOHN LINDBERG TRIO


När John Lindberg fyller 10 år får han en gitarr och plötsligt är elden lös i lilla Järbo.

Många historier av det här slaget mynnar ut i depprock, storstadsflytt och brustna illusioner, men John Lindberg, Joakim Dunker och Martin Engström har aldrig haft några idéer om att stå och stirra på sina ökenkängor och låtsas att det är tråkigt att spela i band. Dom här killarna har kli i fingrarna och myror i brallorna och dom vet hur man snurrar en kontrabas, om man säger så.

Från att i början ha spelat renodlad Rockabilly har JLT under åren vävt in mer & mer influenser från andra genres som de influerats av & skapat ett eget sound, utan att för den delen tappa bort sina Rockabilly rötter.
Detta i kombination med sin tajta & kraftfulla liveshow har gjort att de numera är publikfavoriter långt utanför de traditionella Rockabilly kretsarna.
Det råder liksom ingen tvekan om att dessa herrar kommer att gå långt!

Hemsida: www.johnlindberg.se

THE REFRESHMENTS


Rockstad: Falun har som mål att presentera minst en ”joker” för varje arrangemang. En ”joker” för oss innebär kort & gott ett band som inte är helt självklart i hårdrockskretsar, men som på alla möjliga tänkbara vis är en grymt bra akt som den breda massan kommer att gilla & detta år får således Gävlebandet The Refreshments ta över stafettpinnen från Svenne Rubins som briljerade stort 2009.

Hur som helst… Runt en halv miljon sålda album & väggarna fyllda av guld & platina-awards är ett tecken på att The Refreshments musik hittat in i folkhemmet på allvar. Ett annat tecken är att de alltid gör storslagna liveframträdanden på idel slutsålda arenor & har fans från ungdomar till pensionärer som älskar det dom gör!

Några av bandets största hits är Miss You Miss Belinda och One Dance, One Rose, One Kiss. År 2003 släpptes det storsäljande albumet Rock’n’Roll X-mas. The Refreshments har även arbetat med Dave Edmunds, vilket bland annat resulterat i live-albumet A Pile of Rock.

Hemsida: www.refreshments.nu

PÜMPBÖLAGET


Vi trotsar alla oskrivna festivalregler & bekräftar ett coverband, men inte vilket som helst utan Faluns hårdast rockande!

Pümpbölaget kommer att avsluta festivalen på Lördags-kvällen storstilat med en hårdrocks-kavalkad utan dess like och därmed ta kål på de sista stämbanden som eventuellt Rockstad:Falun-publiken kan tänkas ha kvar!

Hemsida: www.pumpbolaget.nu

Det som återstår att presentera nu är de band som via NEMIS kommer uppträda på festivalen i sommar.

Vi har även fått alla detaljer på plats vad gäller festivalområdet mm & då vi har som mål att arrangera festivalen på säkraste möjliga sätt samt växa i en behaglig takt utan att tappa kontrollen samt den känsla vi byggt upp, har vi valt att släppa totalt 5000 biljetter i år.
2008 fick vi stolt sätta upp utsålt-skylten på Rockstad:Falun med 1600 besökare, 2009 visade alla prognoser på samma sak, men pga regnet nådde vi inte riktigt ända fram med våra 3000 besökare…
Eftersom vi redan bokat in solsken till 2010 samt har den mest imponerande listan på band som någonsin besökt Falun under samma helg, har det mest udda festivalområdet i Sverige & att biljetterna redan säljer som smör räknar vi med att skylten åker upp igen nån gång under våren så vänta inte allt för länge med att skaffa biljett…
Att vi slår publikrekord i år igen råder det inga tvivel om!
PS: Gör som många andra, häng med oss på Facebook!