10 orsaker att besöka Sabaton Open Air 2018.

10 orsaker att besöka Sabaton Open Air 2018.

Tänka sig att Sabaton Open Air snart körs för 11:e gången i Falun, och för nionde gången på Lugnets skidstadion. En arena som vi genom åren växt in oss i och som vi faktiskt varit med och förändrat genom åren så den ska passa oss ännu bättre.

Vi som hängt med från början känner såklart stor stolthet och trygghet i att ha hela vår 10-åriga historia i ryggen när vi nu går in i slutplaneringen av årets festival. En erfarenhet som gör hela jobbet ett par snäpp enklare än om det hade vart något av de första åren, i den här storleken som vi nu uppnått.

Det har ju skett en del förändringar på Sabaton Open Air genom åren, allt från att har startat med en en-dagsfestival inomhus till att vi numera kör i fyra dagar utomhus med stora scener, egna campingytor och allt annat runt omkring. Vi hade ca 1 600 besökare första året 2008, och i somras var det ca 16 000 besökare.

Prognosen för 2018 ser definitivt lovande ut för ännu ett publikrekord med tanke på den mängd biljetter som redan sålts. Det vore faktiskt synnerligen orimligt att vi inte slår nytt rekord i år!

Vad ska man inte missa på Sabaton Open Air i år?

Och vilka är mina 10 främsta anledningar att besöka Sabaton Open Air 2018?

  1. Man ska se Sabaton hemma i Falun. Det är sen gammalt nu. Deras show i Falun är alltid något speciellt som man inte kan uppleva någon annanstans i världen. Exakt vad de tänker hitta på i år är såklart ännu hemligt, så pass hemligt att inte ens jag har tagit reda på vad ännu.
  2. The Darkness som är huvudband på Fredagen bör heller inte missas såklart. En kanske något otippad bokning av oss, men en bokning som jag tror är helt rätt för oss. Och en bokning som jag vet många ser fram emot!
  3. Vår KIDS AREA! Detta är vi stolta över. Vi har alltså skapat ett speciellt område bara för barn upp till 13 år. En V.I.P-avdelning för nästa generation rockers där de kan tillbringa tid med jämnåriga i en lugn och trygg miljö, omgiven av utbildad personal som tar god hand om dem. Ett område fyllt med spel och andra aktiviteter och ett ställe där flera av våra artister kikar förbi och spelar lite med / för barnen.
  4. Förfesten på Onsdagen! Förr om åren fixade vi till en förfest nere på stan dagen innan festivalen började, men från och med 2016 så arrangerar vi förfesten själva i vårt restaurangtält på festivalområdet. En massa bra band som spelar den kvällen såklart, och grymt bra feeling brukar det bli. Gratis entré är en självklarhet denna dag, och nytt för i år ar att vi kommer tillåta föräldrar att ta med sina minderåriga in och uppleva stämningen i den del av området som det annars är strikt 18 år gräns till!
  5. Powerwolf återvänder till Falun igen! Ett av de absolut mest önskade banden hos oss kommer tillbaka för andra gången och detta kommer bli en spelning som man sent ska glömma tror jag. Sist de lirade så trollband de publiken totalt, och det lär inte bli annorlunda i år!
  6. Äta och dricka måste man på festival. I år har vi utökat hela den biten rejält. Vi har aldrig haft så många olika matknallar som i år och utbudet är breddat rejält. Nytt för i år är dessutom att vår samarbetspartner Dalasalen kommer att ha en grillbuffé inne på serveringsområdet, missa inte det! Självklart kommer det finnas bra alternativ överallt för veg och veganer samt allergivänliga alternativ.
  7. Husvagn och husbils-campingen är tillbaka i vår egen regi. Det var ett par år sen sist och nu har vi äntligen möjligheten att välkomna de med en rullande bostad att bo på vår egna camp igen! Mycket efterlängtat såklart! En mindre yta speciellt för de som reser till oss med MC kommer att finnas med.
  8. Brasilianska hjältarna i Sepultura kommer till Falun. Dessa ikoner borde kanske ha spelat hos oss för flera år sen kan man tycka, men just i år stämde allt och jag var inte sen att boka in dem. Detta kommer skaka om Falun på ett trivsamt sätt tror jag!
  9. Alla andra band. Ja, jag anser att vartenda band som vi har i år förtjänar din uppmärksamhet. Det är lätt för en arrangör att påstå i intervjuer etc att man aldrig vart så nöjd med årets bokningar, men i ärlighetens namn så stämmer det i år.
   Detta är, enligt mig, vårt absolut starkaste startfält, hittills, och förköpen bevittnar om att fler tycker likadant!
  10. Alla anledningar ovan, plus det faktum att oavsett om man inte är så intresserad av musiken på våra scener så ska man absolut komma och suga in stämningen från våra underbara gäster som gör vår festival så magisk.Alltså, kika hit och ta en öl, käka nåt gott och bara trivs med det faktum att årets hetaste fest i Falun är i full gång!Vem vet, du kanske upptäcker ett eller flera band på köpet.

– Välkommen till Sabaton Open Air 2018, det blir superskoj!

10 orsaker att besöka Sabaton Open Air 2018.
Biljetter till Sabaton Open Air 2018 finns här!

k2

Jag söker ny utmaning i livet

Hund på restaurang i Falun.

Är hund välkommen på restaurang i Falun?

Apple Watch Series 6

En typ av recension: Apple Watch Series 6

Biljetter

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa biljetter till ett evenemang?

Swedish rock & metal bands

Don’t we all love SWEDISH rock & metal bands?